Samarbeid med Den Norske Opera

Den Norske Opera og Ballett er ett fantastisk bygg fullt av spennende innredningsdetaljer. I orkesterprøvesalen er det ett lysarrangement bestående av 16 stk parabol-lamper.

Måtte begynne fra start
Dette i selv er ikke så spesielt, men med diameter 1,60 m på hver parabol og at lysarrangementet skal monteres bevegelig på høyde for å justere akustikken i salen gjorde det hele til litt mer en det som var å finne som hyllevare. For å få realisert prosjektet måtte man produsere parabollampene fra start.

Eget produksjonsteam
Da man startet å se på produksjonsmulighetene dukket det imidlertid opp noen utfordringer, det fantes for eksempel ikke vakuumtrekksmaskin stor nok i landet til å trekke akrylparabolene. Etter sondering av produksjons kapasiteter i Norge ble klart at skulle prosjektet la seg gjennomføre måtte det til et samarbeide på tvers av flere firmaer. Etter kontakt med mange firmaer ble det dannet et produksjonsteam bestående av utelukkende norske firma.

Miko Plast AS – ett av selskapene
Art Tec AS engasjerte Dulf Sign AS som på tok seg prosjektet og ledet alle involverte. Miko Plast A/S sto for konstruksjon og løsninger i plast. Plexx AS bygget på et eksisterende blåsebord og utførte produksjon av akryl parabolene med fri blåsing. Kongsberg Tynnplate AS konstruerte, produserte og lakkerte lampekasser og til slutt monterte Elektro Vakuum AS det hele sammen med de lyskilder som skulle til. Munck Cranes AS står for rigg og løfteutstyr.

Resultatet av jobben ble foruten et flott lysarrangement til vår storstue i Bjørvika, at involverte firma har bundet bånd seg i mellom, som gir styrke til å kunne løse det meste av kompliserte forespørsler.