Miljøløsning til Odfjell Drilling

Oppdrag
Norsk oljeindustri er ledende i verden når det gjelder utvikling av miljøløsninger offshore. Et av de viktigste målene er «null utslipp til sjø».

Miko Plast fikk i oppdrag av Odfjell Drilling å utvikle og produsere en ny spylekant for å redusere risikoen for at olje, mudd og vann blir spylt ned i sjøen eller på underliggende dekk når dekket rengjøres.

Den nye spylekanten må tåle påkjenninger fra:

  • vær (regn, vind, sol)
  • kjemisk påvirkning (olje, mud, kjemikalier)
  • kollisjonslast (sammenstøt med konteinere og annet utstyr)
  • vanntrykk ved høytrykksspyling

 

Utvikling og produksjon: Fra PUR til PEHD
PUR støp blir ofte brukt til å produsere solide deler til bruk under røffe forhold offshore. Istedenfor PUR anbefalte Miko Plast Odfjell å bruke PEHD, et mye rimeligere materiale som oppfyller kriteriene gitt av Odfjell. PEHD har stivhet til å stå uten avstivere og kan bøyes og ta slag uten fare for at det sprekker. I tillegg er materialet bestandig mot de fleste kjemiske løsninger og olje. To prototyper med forskjellig høyde ble testet offshore før vi begynte produksjon. Ferdig produkt er nå installert på Grane-plattformen. Kanten fungerer etter spesifikasjonene.