Cooperation with Den Norske Opera

Den Nye Norske Opera skrider frem som planlagt og i disse dager er det fullt trykk på produksjon av innredningsdetaljer. Til et så spesielt bygg er det selvfølgelig også spesiell innredning som skal til for å gi det riktige helhetsinntrykket. I orkesterprøvesalen skal det være et lysarrangement bestående av 16 stk parabol-lamper.

Måtte begynne fra start
Dette i selv er ikke så spesielt, men med diameter 1,60 m på hver parabol og at lysarrangementet skal monteres bevegelig på høyde for å justere akustikken i salen gjorde det hele til litt mer en det som var å finne som hyllevare. For å få realisert prosjektet måtte man produsere parabollampene fra start.

Eget produksjonsteam
Da man startet å se på produksjonsmulighetene dukket det imidlertid opp noen utfordringer, det fantes for eksempel ikke vakuumtrekksmaskin stor nok i landet til å trekke akrylparabolene. Etter sondering av produksjons kapasiteter i Norge ble klart at skulle prosjektet la seg gjennomføre måtte det til et samarbeide på tvers av flere firmaer. Etter kontakt med mange firmaer ble det dannet et produksjonsteam bestående av utelukkende norske firma.

Miko Plast AS – ett av selskapene
Art Tec AS engasjerte Dulf Sign AS som på tok seg prosjektet og ledet alle involverte. Miko Plast A/S sto for konstruksjon og løsninger i plast. Plexx AS bygget på et eksisterende blåsebord og utførte produksjon av akryl parabolene med fri blåsing. Kongsberg Tynnplate AS konstruerte, produserte og lakkerte lampekasser og til slutt monterte Elektro Vakuum AS det hele sammen med de lyskilder som skulle til. Munck Cranes AS står for rigg og løfteutstyr.

Resultatet av jobben ble foruten et flott lysarrangement til vår nye storstue i Bjørvika, at involverte firma har bundet bånd seg i mellom, som gir styrke til å kunne løse det meste av kompliserte forespørsler. Det vurderes i disse dager om parabol lampene skal settes i serieproduksjon.